mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Zonneallergie behandelen? Maak komaf met jeuk, blaren, blaasjes en rode vlekken!

Zelf zonneallergie behandelen

Meest lost een zonneallergie zichzelf op na iets meer dan een week. Dat betekent natuurlijk niet dat je de genezing geen handje kunt toesteken. Er zijn verschillende middeltjes waarop je kunt beroepen om de verschillende klachten te verhelpen. Zo is er bijvoorbeeld antihistamica tegen de jeuk, in de vorm van onder meer Zyrtec en Cetirizine, maar ook corticosteroïdencrèmes zoals bijvoorbeeld Cremicort kunnen in dit geval verlichting bieden. Extra voordeel van deze crèmes: ze gaan ook de zwelling tegen.

Calmiderm verlicht, hydrateert en herstelt de huid en bevat onder meer calendula, kamille, lavendel en menthol.

Zonne-allergie en lichtovergevoeligheid

Wist je al dat malaria-medicatie soelaas biedt bij zonneallergie en zonneovergevoeligheid? Deze middelen hebben intussen bewezen dat ze niet alleen nuttig zijn malaria-besmetting, maar ook bij verschillende huidaandoeningen en -klachten, zoals onder meer zonneallergie. Preventieve bescherming kan ook door middel van bijvoorbeeld de Oenibiol-capsules. Dit zijn voedingssupplementen op basis van betacaroteen die bijdragen tot de bescherming van de huidcellen.

Zonneallergie voorkomen

Wil je graag vermijden dat de klachten ooit (nog) optreden? Dan zijn er verschillende preventiemaatregelen die je kunt uitproberen. Lichtgewenning is misschien wel de belangrijkste. Daarbij bouw je weerstand op door je geleidelijk aan de zon bloot te stellen, eerst voor een paar minuten, later voor langere intervallen. Let op: de UV-stralen van zon zijn dan op hun sterkst tussen 11u en 15u. Deze uren zijn dus te vermijden aan het begin van je gewenning!

Verder doe je er goed aan om beschermende kleding te dragen. Kies voor luchtige lange broeken en shirts met lange mouwen. Als je extra gevoelig bent aan de zon, is ook een pet raadzaam.

Gebruik ten slotte zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Let op dat je een middel kiest dat beschermt tegen UVA én UVB.