Tips voor een gezonde levensstijl in 2016Na de eindejaarsperiode is daar plots terug de realiteit: de smulpartijen zijn achter de rug, de feestjes voorbij, de cadeautjes zijn uitgepakt … In het vooruitzicht ligt een blanco kalenderjaar dat we opnieuw naar eigen goeddunken mogen invullen. Alles is mogelijk! Voor veel mensen gaat het maagdelijke nieuwe jaar gepaard met goede voornemens, waarvan veel zijn te herleiden naar een gezonde levensstijl.

Wil jij gezonder voor de dag komen in 2016? Met de onderstaande tips voor een gezonde levensstijl wordt 2016 ongetwijfeld een topjaar.

(Eindelijk) stoppen met roken

Sigaretten afzweren: het is een populair voornemen onder (ketting)rokers. Helaas is stoppen met roken lang niet altijd eenvoudig. Toch is een nicotinevrij lichaam een belangrijke voorwaarde van een gezonde levensstijl.

Is je lichaam verslaafd aan tabak en lukt het je maar niet om uit jezelf te stoppen? Dan doe je er goed aan om de hulp in te schakelen van nicotinevervangende middeltjes. Die helpen je om geleidelijk af te bouwen en de ‘drang’ naar sigaretten te doen afnemen. Nicorette Freshmint, bijvoorbeeld, een spray met onmiddellijk effect, helpt je om snel en blijvend te stoppen met roken. Hiernaast heb je natuurlijk ook de gebruikelijke pleisters, kauwgom of zuigtabletten om om je te helpen stoppen met roken

Minder stress in 2016

Stress doet je lichaam geen goed. Maar die wetenschap helpt je natuurlijk niet van het probleem af. Deadlines op het werk, de drukte thuis … Stress kan op verschillende manieren ontstaan en het is niet zo eenvoudig om ervan af te geraken. Een must in 2016: onthaasten, investeren in rust voor jezelf en je stressniveau onder controle krijgen. Minder stress is een belangrijk ingrediënt voor een gezonde levensstijl en mag niet zomaar over het hoofd worden gezien. Lukt het je niet om de dingen los te laten? Dan kun je altijd nog de hulp inschakelen van Soria stress-tabletten of een van onze andere middeltjes tegen stress zoals Sedinal Plus, dat spanningen tegengaat en de slaap bevordert, of Validspert dat u een ontspannen gevoel geeft.

Gewicht verliezen

Een gezonde levensstijl in 2016? Daar hoort een gezond lichaamsgewicht bij. Geen eenvoudige opgave, zeker als je al de kerstdiners optelt naar aanloop van het nieuwe jaar. Bewegen en minder (vettig) eten zijn logische ingrepen die je perfect zelf kunt invullen, maar er zijn ook een aantal hulpmiddeltjes om je voornemen extra slaagkans te geven. Denk bijvoorbeeld aan afslankthee, hongerstillers en maaltijdvervangers.

XLS Medical Max Strength beperkt bijvoorbeeld calorieopname vanuit koolhydraten, suiker en vet. Het is voldoende om dagelijks 2 tabletten voor de 2 belangrijkste maaltijden in te nemen om overwicht te bestrijden. natuurlijk altijd in combinatie met een evenwichtig dieet en regelmatig wat beweging.

Veel succes en een schitterend/gezond 2016 gewenst!

 


Auteur Pieter NauwelaertsGeschreven door Pieter Nauwelaerts

Pieter is de oprichter van Apotheek Online en het eerste aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot de webshop. Hij bezit een grote expertise over de aangeboden producten. Via deze weg geeft hij graag meer informatie over de verschillende aandoeningen en problemen en helpt hij waar hij kan met de juiste aanbevelingen.