Korstvorming en genezing – een spijtig misverstand


Bij ‘klassieke’ of ‘droge’ wondheling ontstaat er na een tijdje een korst op een wond. 
In tegenstelling tot wat doorgaans wordt aangenomen, bevordert deze de wondheling NIET. De korst vertraagt het genezingsproces, verhoogt de risico’s op besmetting, beperkt de beweeglijkheid en vergroot de kans op littekens. De oorzaak: de korst verstoort de vochtigheidsgraad in de wond. De wond kan daardoor niet snel genoeg van onder naar boven en van buiten naar binnen dichtgroeien.

flamigelVolgens een onderzoek dat iVOX heeft uitgevoerd bij 1.000 Belgen, blijkt nochtans dat 59% van de ondervraagden denkt dat een wond sneller geneest als er een korst op zit. Bij de ondervraagde mannen is dit zelfs 65% ten opzichte van 53% bij de vrouwen.

Er bestaan dus nog heel wat misvattingen over vochtige wondheling. Met de nieuwe website www.hoebehandelik.be wil Flen Pharma allerlei praktische tips rond wondzorg geven. Je vindt er nuttige informatie over de behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden. Moet je brandwonden altijd 5 minuten onder lauw stromend water spoelen? Kan je een schaafwond beter niet reinigen? Test zelf je kennis over wondzorg aan de hand van een quiz en deel vervolgens je score op facebook … als je durft! Dankzij deze website weet je voortaan wel dat een droge wond niet sneller en mooier geneest dan een optimale vochtige wond en hoe je bijvoorbeeld een schaafwond best behandelt.

 

flamigelFlamigel® - de ideale oplossing voor huis-, tuin- en keukenwonden

Flamigel® is een ’hydroactief colloïd gel’ die volledig is afgestemd op de hedendaagse behandeling van kleinere snij-, schaaf- en brandwonden, zonnebrand en brandwonden van de 1e graad. Ook bij open wonden zonder belangrijke beschadiging van de lederhuid kan Flamigel® aangeraden zijn voor optimale wondzorg.

Het gebruik van Flamigel® is eenvoudig… de gel wordt direct op de schoongemaakte wond aangebracht. De gel zal de wond bedekken en dus beschermen. Is de wond te nat, dan absorbeert Flamigel® het overtollige vocht. Is de wond net te droog, dan hydrateert Flamigel® de wond.

Het optimaal vochtig wondmilieu dat gecreëerd wordt, zorgt voor een snellere celhernieuwing en beperkt op die manier de kans op littekenvorming. Ten slotte, de gel heeft een verkoelend effect dat de pijn snel verzacht.

  

Flamigel® voorkomt korstvorming en geneest tot 40% sneller 

Flamigel® voorkomt een beperking van de littekenvorming (mooier)

Flamigel® voorkomt snelle verzachting van de pijn