1-12 blogposts van 37

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

3 dingen die je nog niet wist over zonneproducten

Je kent het gevoel ongetwijfeld wel. De zon is daar en dus ook de drang om meteen naar buiten te gaan en te genieten van het warme weer. Een terrasje, een wandeling in het park, zonnen op het strand… Maar hoe vaak ga je de deur uit zonder zonneproducten te smeren en de flacon mee te nemen? Ongetwijfeld veel te vaak.

Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen en enkele belangrijke zaken aan het licht te brengen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Gezichtsverzorging op wintersport

Wat is er zaliger dan een weekje de bergen opzoeken en heerlijk de pistes afsjezen op je skilatten of snowboard? Niets, of toch tenminste voor de vele wintersportfans onder ons. Verse sneeuw, gezonde berglucht, de combinatie van inspanning en ontspanning …

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Hoe een koortsblaas verzorgen

Koortsblaasjes komen best vaak voor. In principe is het een onschuldige aandoening van de huid, maar wel eentje die knap pijnlijk kan zijn en er niet meteen mooi uitziet. Vaak gaat een koortsblaas gepaard met een prikkelend of zelfs brandend gevoel ter hoogte van de lippen. De oorzaak is doorgaans het herpes simplex-virus type 1. Bij zo’n 15 procent van de Belgen breekt het virus regelmatig door. Hieronder wat je kunt doen om een koortsblaas te verzorgen!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Alles wat je moet weten over atopisch eczeem

Atopisch eczeem - ook wel atopische dermatitis genoemd - is een vaak voorkomende, chronische huidziekte en is niet besmettelijk van aard. Ze komt wereldwijd voor bij ongeveer twee à vijf procent van de volwassenen en bij tien tot twintig procent van de kinderen.

De eczeem treedt meestal op bij irritatie van de huid of als allergische reactie, en vertaalt zich hoofdzakelijk in roodheid, een jeukende huid, huidschilfers en zwelling.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Vermijd irritatie na het scheren met deze 5 tips

Ingegroeide haren, jeuk, rode bultjes… Voor veel mannen én vrouwen is irritatie na het scheren een gekend probleem.

Zeker wanneer deze irritaties zich op een zichtbare plaats voordoen, en je net wil gaan zwemmen of een belangrijke meeting op de agenda hebt staan.

Door in de toekomst rekening te houden met onderstaande tips, maak jij in no time komaf met irritatie na het scheren!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Zomervakantie in zicht? Opgelet voor voetschimmel!

De zomervakantie staat voor de deur, en betekent voor veel mensen tijd om te relaxen.

Staat er een welverdiende zonvakantie op je planning met lange dagen in de zon, zalige rustpauzes aan het zwembad, en strandwandelingen? Zorg dan dat je niet alleen jezelf, maar ook je voeten voldoende in de watten legt.

Een gebrekkige voethygiëne kan namelijk leiden tot voetschimmel of zwemmerseczeem, en dat kun je natuurlijk missen als kiespijn.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Welke gelaatsverzorging past het best bij jouw huidtype?

Zowel ‘s nachts, als overdag verzamelen zich verschillende soorten onzuiverheden, zoals make-up, huidsmeer en stofdeeltjes, op onze huid. Het spreekt dan ook voor zich dat goede gelaatsverzorging essentieel is om je huid zo gezond en evenwichtig mogelijk te houden.

Heb je geen idee welke gelaatsverzorging het best bij jouw huidtype past? Geen nood!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Atopie bij honden en katten: zo herken je het!

Heeft jouw hond of kat regelmatig last van jeuk en huidveranderingen? Dan bestaat de kans dat jouw viervoeter last heeft van atopie.

Atopie of atopische dermatitis is een allergische reactie tegen bepaalde stoffen, zoals grassen, boompollen en huisstofmijt, en is vergelijkbaar met hooikoorts bij mensen.

Hieronder geven we enkele tips en aanbevelingen omtrent de herkenning van deze lastige huidaandoening, en wat je kan doen om jouw huisdier te behandelen.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

 Zonneallergie voorkomen? Neem deze maatregelen!

De eerste zonnestralen zijn gesignaleerd en daar worden wij instant vrolijk van! Helaas ervaart niet iedereen dat vrolijke gevoel... Maar liefst 1 op de 10 Belgen lijdt namelijk aan zonneallergie en kan dus niet ten volle van de zon genieten.

Wil dit dan zeggen dat je tijdens de zomermaanden nooit buiten mag komen om klachten te voorkomen? Helemaal niet. Er bestaan namelijk verschillende maatregelen die je kan nemen om je lichaam te laten wennen aan de zon en de negatieve effecten van je zonneallergie dus zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Hoe kun je het beste brandwonden verzorgen?Je nagels mooi en gezond houden: tips voor de beste nagelverzorging

Je handen en nagels krijgen het zwaar te verduren: ze worden regelmatig blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen (zoals bijvoorbeeld kuisproducten) en we zijn er constant mee in de weer. Aangezien nagels langzaam groeien, blijven beschadigingen blijven lang zichtbaar. De nodige aandacht besteden aan je nagels, is een must. Iedereen wil toch goed voor de dag komen met verzorgde en gezonde nagels?

Enkele algemene tips voor een goede nagelverzorging!

Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Hoe kun je het beste brandwonden verzorgen?

‘Eerst water, de rest komt later’ is niet voor niets een uitdrukking die bij de meesten onder ons een belletje doet rinkelen. Water is namelijk cruciaal voor de verdere genezing bij brandwonden, ongeacht de soort. Voor de verdere, specifieke verzorging kijk je het best naar de graad en de grootte van de wonde.

Om blijvende schade te voorkomen moet je brandwonden op de juiste manier verzorgen, daarom geven we hier een eenvoudig stappenplan.
Lees meer
Comments | Geplaatst in Huid

Zo maak jij komaf met winterhanden en wintertenen

Een bekend verschijnsel met de komst van de winter zijn wintertenen en winterhanden, ook wel perniones genoemd. En hoewel deze over het algemeen onschuldig zijn, is het zeer vervelend voor zij die hiermee te maken krijgen.

Ben jij ook gevoelig voor wintertenen en winterhanden? Ontdek dan hier de oorzaak en wat je eraan kunt doen.

Lees meer
0 Comments | Geplaatst in Huid

1-12 blogposts van 37

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Magento Blog extension by aheadWorks