mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

“Ik kan niet slapen, wat te doen?”

en rustgevende warme drank

Als je niet kunt slapen, doe je er in de eerste plaats goed aan om je slaapritueel onder handen te nemen. Een lekkere warme drank kort voor het slapengaan, bijvoorbeeld, is een uitstekende manier om je lichaam voor te bereiden op de nacht. Kies niet voor koffie, maar ga voor thee zoals Valeriaan van A. Vogel. Deze smaakt niet alleen bijzonder lekker, hij brengt je helemaal tot rust en zorgt dat je vlot de slaap kunt vatten.

Ook Dormeasan is een uitstekende keuze. De natuurlijke drank of tabletten zijn samengesteld uit vijf rustgevende planten en past perfect in elk slaapritueel.

Lavendel (Lavandula Angustifolia Mill.) wordt al eeuwenlang gebruikt als relaxerende plant. Ze krijgt ontspannende eigenschappen toegeschreven en draagt bij tot een goede nachtrust. LUNESTIL zorgt voor een goede en gezonde nachtrust zodat je de volgende ochtend uitgerust wakker wordt.

Melatonine

Is je slaapritme dermate uit balans dat je maar moeilijk de vicieuze cirkel kunt doorbreken? Dan kunnen hulpmiddelen je helpen om alles terug op de rails te krijgen.

Melatonine is een lichaamseigen hormoon en heeft een positieve invloed op het slaap-waakritme. ‘s Avonds, als de blootstelling aan licht afneemt, komt de productie van melatonine in je lichaam op gang. Dit zorgt ervoor dat we moe worden en de slaap kunnen vatten.

Melatonine wordt vaak als alternatief voor een klassiek slaapmiddel voorgeschreven. Klassieke middelen hebben namelijk vaak vervelende bijwerkingen en werken verslavend. Het wordt vooral gebruikt bij jetlags en inslaapstoornissen.

Breng je lichaam in ‘slaapmodus’

Als je moe bent, maar niet kunt slapen, doe je er goed aan om je lichaam een handje toe te steken. Ervoor zorgen dat je elke avond rond hetzelfde tijdstip in bed kruipt, bijvoorbeeld, kan je helpen om je lichaam te conditioneren. Ditzelfde geldt ook voor opstaan. Vermijd verder dutjes overdag: je ontregelt er je biologische klok mee, waardoor je ‘s avonds minder vlot in slaap komt.

Nog een tip: kies lakens met natuurlijke vezels. Deze houden je huid droog ‘s nachts. Ga daarnaast voor een losse pyjama en zorgt voor meer luchtcirculatie in de slaapkamer middels een open raam of een ventilator.