mail
Advies nodig? ma - vr 9:00 - 18:00
shipping
Gratis levering in afhaalpunt vanaf 40€ of bij u vanaf 49€
check
Erkende apotheek
time
Snelle levering

Rode ogen behandelen: oorzaken en wat eraan doen?

De mogelijke oorzaken van rode ogen

Rode ogen zijn niet toe te schrijven aan één welbepaalde oorzaak. Meestal ontstaan ze als gevolg van een slijmvliesirritatie op het witte deel van je oog, maar die irritatie kan dus aan verschillende zaken liggen. Om rode ogen te behandelen, moet je eerst weten waardoor ze precies worden veroorzaakt:

  • Overmatig alcoholgebruik.

  • Veel (mee)roken.

  • Gebrek aan slaap.

  • Te veel tijd achter een beeldscherm.

  • Slecht afgestelde airconditioning.

  • Langdurig dragen van contactlenzen.

  • Bepaalde stoffen in make-up, chloor en shampoo.

  • Vuil in je ogen (door te veel in je ogen wrijven).

  • Allergieën.

De bovenstaande zaken kunnen maken dat je ogen uitdrogen of de adertjes in je ogen opzwellen, waardoor ze er rood gaan uitzien.

Zoals je al wel kon raden, volstaat het om je levensstijl lichtjes aan te passen om het probleem te verhelpen. Beperk of vermijd roken, (veel) alcohol, te weinig slaap of te veel tijd achter je computer of televisie. Daarmee kom je al een heel eind.

Vermijd verder contact met irriterende stoffen en houd je lenzen niet te lang in.

Tips om rode ogen te behandelen

Is de oorzaak niet meteen duidelijk, maar wil je toch iets doen aan je rode ogen? Dan doe je er in de eerste plaats goed aan om oogdruppels te gebruiken. De druppels van Kamillosan zijn een uitstekende keuze, maar ook A.Vogel Oogdruppels en Fitosil Plus van Aboca zorgen voor de nodige verfrissing. Hou je hoofd achterover, trek het onderste ooglid voorzichtig naar beneden en bevochtig je ogen. Sluit daarna je ogen en zorg dat de druppels zich goed kunnen verspreiden, bijvoorbeeld door enkele oogbewegingen te maken.

Ook ten gevolge van allergieën zoals hooikoorts kunnen rode ogen voor een lastig gevoel zorgen. Gebruik hiervoor de natuurlijke oogdruppels Pollinosan van A.Vogel. De oogdruppels zorgen voor een langdurige bevochtiging en leggen een beschermlaag over de ogen. Zo kunnen pollen je ogen niet irriteren.

Verzorg je ogen

Het spreekt misschien voor zich, maar toch draagt niet iedereen in voldoende mate zorg voor zijn ogen. Rode ogen is maar een van de vele problemen die je kunt tegenkomen als je je ogen niet de nodige aandacht geeft. Wil je de scherptefunctie van je kijkers vrijwaren en kwaaltjes zoals branderigheid en droogheid voorkomen? Pas dan je werkplek aan, draag een bril wanneer dat nodig is en geef de voorkeur aan daglicht in plaats van kunstlicht.

 

Gerelateerde onderwerpen